Turkcell çalışanından çarpıcı iddialar!

Turkcell’in grup şirketi Global Bilgi’nin İzmir şubesinde görev yapan ve Ekim 2024’te işten ayrılan Gökhan B., şirkete dair şok eden açıklamalarda bulundu. Yaşadığı baskı ve usulsüzlükleri Son Mühür’e anlattı. Detaylar burada...

Türkiye'nin en büyük operatör şirketlerinden Turkcell, çalışanlarına yönelik haksız uygulamalarla gündemde. Şirketin satış departmanında çalışan Gökhan B., Turkcell'de yaşanan baskı ve usulsüzlükleri gözler önüne serdi. Gökhan B., "Ağır hastalık ya da ölümcül kaza geçiren çalışanların raporları olmasına rağmen maaşlarının eksik yatırıldığını" belirtti. Ayrıca, resmi tatillerde dahi "ücretsiz izin" yazıldığını ve çalışanların maaşlarından haksız kesintiler yapıldığını iddia etti.

HASTALIK RAPORLARINA RAĞMEN MAAŞ KESINTISI

Gökhan B., yaşadığı ağır kazaya ve aldığı iş görmezlik raporuna rağmen, maaşında ciddi kesintiler yaşandığını söyledi. "Kafatasımda kırık tespit edildi, iş görmezlik raporum vardı. Ancak Turkcell, maaşımı eksik yatırdı, hayati riskim olmasına rağmen bana ve diğer çalışanlara haksızlık yaptı," diyerek, firmanın baskıcı tutumunu eleştirdi.

RESMI TATILLERDE ÜCRETSIZ İZIN VE MAAŞ KESINTISI

Gökhan B.'nin en dikkat çekici iddialarından biri, resmi tatillerde yapılan maaş kesintileri oldu. "Milli ya da dini bayramlarda 'ücretsiz izin' yazılıyor ve maaşlarımızdan kesinti yapılıyor. Bordrolarda bu usulsüzlükler açıkça görülebilir," dedi. Bu uygulamaların çalışanlar arasında büyük bir korku ve baskı ortamı yarattığını da sözlerine ekledi.

YAŞLILARA USULSÜZ SATIŞ BASKISI

Bir başka iddia ise Turkcell'in yaşlı müşterilere yönelik uygulamalarıyla ilgili. Gökhan B., "Yaşlı müşterilere usulsüz paketler satmamız için baskı yapılıyor. Özellikle hazırlanan bir metni okumamız isteniyor ve müşterilere kullanmayacakları paketler satılıyor. Yaşlı insanlar, sadece taahhütlerini yenilediklerini sanıyor ama aslında Lifebox, TV Plus gibi hiç kullanmadıkları hizmetleri de satın almış oluyorlar. Bu durumla milyonlarca insandan haksız kazanç elde ediliyor," ifadelerini kullandı.

Gökhan B., bu uygulamaların Adalet Bakanlığı tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, Turkcell'e karşı daha fazla müfettiş gönderilmesi çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.