Turkcell, sponsoru olduğu Ensar için tweet atan yurttaştan 20 bin TL istedi!

"Çocuk tacizcilerine karşı yapabileceğimiz şeyler var, Turkcell hattını iptal et" yazan vatandaşa 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açan Turkcell'in talebi reddedildi.Ensar Vakfı'nda yaşanan istismar skandalının ardından Ensar'a...

"Çocuk tacizcilerine karşı yapabileceğimiz şeyler var, Turkcell hattını iptal et" yazan vatandaşa 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açan Turkcell'in talebi reddedildi.

Ensar Vakfı'nda yaşanan istismar skandalının ardından Ensar'a sponsor olan Turkcell'e karşı twitter üzerinden #Turkcellhattınıiptalet kampanyası başlatılmış, Turkcell birçok kullanıcıya "markamız ve itibarımız zedelenmiştir " diyerek  manevi tazminat davası açmıştı.

İleri'den Tuğba Özer'in haberine göre, Turkcell'in tek tek dava açtığı kişilerden olan Ali Haluk Güleryüz isimli vatandaşın davasının ilk duruşması bugün İstanbul Anadolu 16 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Güleryüz'ün avukatlığını Adalet İçin Hukukçular'dan Av. Özgür Urfa ve Av. Onur Güneş üstlenirken,  Av. Onur Güneş'in hazır bulunduğu duruşmada mahkeme 20 bin TL'lik talebin tamamını reddetti.

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz davanın avukatlarından Adalet için Hukukçular üyesi Av.Onur Güneş şunları söyledi:

"Dava dilekçesinde Turkcell Ensar'a sponsor olmadığını belirterek atılan tweetlerle itibarlarının ve marka değerinin zedelendiğini ileri sürmektedir. Dosyaya sunduğumuz belgelerde Ensar Vakfının internet sitesinde Turkcell'in Ensar etkinliklerine sponsor olduğunu gösteren belgeleri sunarak sponsorluğu ispatladık. Tweetlerde yazılanların da ülkenin en büyük cinsel istismar skandalına yönelik tepkiler olduğu ve Turkcell'in taleplerinin haksızlığını belirttik. Mahkeme de beyanlarımızı haklı bularak davayı reddetti"

Birçok çocuğun cinsel istismara uğramasıyla kamuoyunun gündemine oturan Ensar Vakfı’nın organize ettiği Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olan Turkcell, Ensar Vakfı'na olan desteğini geri çekmek yerine Twitter üzerinden bu desteği eleştirenlere, hakaret  iddiasıyla erişim engeli talebinde bulunmuş birçok hesaba erişim engeli getirmişti.Turkcell ayrıca bu tweetler nedeniyle manevi tazminat davası da açmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu