Turkcell ve Çin Kalkınma Bankası Arasında Stratejik Finansman Anlaşması imzalandı

Turkcell, Çin Kalkınma Bankası ile 10 yıl vadeli, 300 milyon euro karşılığı Çin Yuanı finansman anlaşması imzaladı. Bu iş birliği, Turkcell'in uzun vadeli büyüme hedeflerine sağlam bir temel oluşturuyor.

Turkcell, Çin Kalkınma Bankası ile 300 milyon euro değerindeki finansman anlaşmasıyla uluslararası yatırımcıların dikkatini çekiyor. 10 yıl vadeli bu önemli iş birliği, Turkcell'in alt yapı ürünlerine yapılan yatırımları destekleyerek gelecekteki büyüme fırsatlarını güçlendiriyor.

ÇİN KALKINMA BANKASI VE TURKCELL ARASINDA 300 MİLYON EURO KARŞILIĞINDA FİNANSMAN ANLAŞMASI

Turkcell, yurt dışındaki yatırımcılar ve kredi kuruluşlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak, alt yapı ürünlerinin satın alımı için Çin Kalkınma Bankası (China Development Bank-CDB) ile 10 yıl vadeli, 300 milyon euro karşılığı Çin Yuanı (RMB) tutarında finansman anlaşması kapsamında ön protokol imzaladı. Bu anlaşma, Turkcell’in uzun vadeli büyüme ve finansal istikrarını koruyarak gelecekteki fırsatları değerlendirmesi için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon, anlaşmayla ilgili olarak, "Turkcell olarak dijital teknolojilerdeki liderliğimizi güçlendirmek için pek çok stratejik adım attık. Bugün Çin Kalkınma Bankası ile 10 yıl vadeli olarak 300 milyon euro karşılığı RMB tutarında finansman anlaşması kapsamında 365 günlük %4,98 sabit faiz oranı ile ön protokol imzaladık. Bu anlaşma, Türkiye ve Turkcell'e duyulan güveni bir kez daha gösteriyor" dedi.

Çin Kalkınma Bankası (CDB) Shenzhen Şubesi Genel Müdür Yardımcısı Jia Chenliang ise, kredinin uzun vadeli stratejik iş birliğinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ettiğini belirterek, "Karşılıklı güven ve kazan-kazan anlayışına dayalı iş birliğimiz ikili ilişkilerimizin merkezinde yer alıyor. Bu kredi, Türkiye telekomünikasyon sektörünün ilk uzun vadeli salt Çin Yuanı finansmanı olup, Çin Kalkınma Bankası (CDB) ile Turkcell arasındaki uzun vadeli stratejik iş birliklerinde yeni bir dönemin başladığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.