Türkiye BioNTech aşısını kullanmaya başladı

Ankara'da, koronavirüsle mücadele kapsamında, Almanya'dan getirilen BioNTech aşısının uygulanmasına başlandı.

Ankara'da, koronavirüsle mücadele kapsamında, Almanya'dan getirilen BioNTech aşısının uygulanmasına başlandı.

Türkiye'nin Almanya'dan getirttiği 2,8 milyon doz BionTech aşısının ilk dozları uygulanmaya başlandı. Randevu alarak Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı olmak isteyenler, yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar, hastane önünde sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Sırası gelenlere BioNTech aşılarının ilk dozları uygulandı.

BELİRLİ HASTANELERDE UYGULANACAK

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak. Mevcut aşılardan hangisini tercih edeceği kişiye bağlı olacak. Aşı sırası gelenler, söz konusu hastanelerden randevu alırken aşı tercihini belirterek randevu alabilecek.

"YENİ TEDARİK KAYNAKLARIMIZ VAR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısının ardından, aşı tedarik sürecini toplumun yakından izlediğini söyledi. Koca, "Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var. Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda, yakında daha büyük alım potansiyeline sahip olacağız." ifadelerini kullanmıştı. Koca, 2 milyon 800 bin doz Biontech aşısının ellerinde olduğunu anımsatarak, şu bilgileri vermişti: "10 gün içinde bu sayı 4,5 milyon doza ulaşacak. Bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak. Mevcut aşılardan hangisini tercih edeceği kişiye bağlıdır. Aşı sırası gelenler, söz konusu hastanelerden randevu alırken aşı tercihini belirterek randevu almalıdır. Şu anda 2 Nisan Cuma günü için randevu verilmeye başlanmıştır. Hedefimiz en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunu aşılamaktır. Bu hedefe ulaşmak için gereken gayreti ve kararlılığı kesinlikle göstereceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!