Türkiye, Dünya Enflasyon Liderleri Arasında: Mart 2024 Verilerine Göre %68,5

Türkiye, dünyada en yüksek enflasyona sahip dördüncü ülke olarak Afrika'yı geride bıraktı. Mart 2024 verilerine göre enflasyon oranı %68,5'e yükseldi. Sudan, %63 ile Türkiye'ye en yakın Afrika ülkesi konumunda. Arjantin, %288 ile lider durumda.

Türkiye, dünya genelinde en yüksek enflasyonla mücadele eden ülkeler arasında yer alıyor. Son verilere göre, Mart 2024 itibarıyla Türkiye'nin senelik enflasyon oranı %68,5'e ulaştı. Bu rakam, Türkiye'yi dünya sıralamasında dördüncü sıraya taşıdı ve Afrika ülkelerini geride bıraktı. Özellikle Arjantin'in %288'lik enflasyonuyla lider konumda olması, Türkiye'nin enflasyonla mücadeledeki önemini vurguluyor.

Son verilere göre Türkiye, dünyada senelik tüketici enflasyonunun en yüksek olduğu dördüncü ülke konumunda ve Afrika ülkelerini enflasyon oranı ile geride bırakmış durumda.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayında Türkiye'de senelik enflasyon oranını %68,5 olarak açıkladı.

Euronews'e göre, Trading Economics sitesinde, Mart 2024 itibarıyla Arjantin senelik enflasyon oranında dünya lideri konumunda bulunuyor. Arjantin'deki senelik enflasyon oranı %288 olarak kaydedildi. Suriye %140 ve Lübnan %123 ile bu listede sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı almış durumda.

Türkiye ise Mart 2024'te %68,5'lik senelik enflasyon oranıyla dördüncü sırada yer alıyor. Venezuela %67,8'lik enflasyon oranıyla Türkiye'nin hemen arkasında beşinci sırada yer alıyor. Bu veriler, Türkiye'nin dünya genelindeki enflasyon problemiyle ciddi bir şekilde mücadele ettiğini gösteriyor.

Avrupa'da ise Türkiye, en yüksek enflasyonun yaşandığı ülke konumunda. AB üyesi veya aday ülkeler arasında enflasyon oranı en yüksek olan ikinci ülke %6,6 ile Romanya olurken, dünya genelinde 43. sırada yer alıyor.

Özetle, Türkiye'de enflasyon yüksek seviyelerde seyrederken, bu durum Afrika ülkeleriyle kıyaslandığında dikkate değer bir konumda bulunuyor. Türkiye, enflasyon oranında Afrika ülkelerini geride bırakmış durumda. Sudan, %63'lük senelik enflasyon oranıyla Türkiye'ye en yakın Afrika ülkesi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!