Türkiye, dünyanın en büyük yedinci kripto pazarı!

Chainalysis'in 2024 Küresel Kripto Para Benimsenmesi Endeksi, Türkiye'yi MENA Bölgesi'nin en büyük ve dünya genelinde yedinci en büyük kripto pazarı olarak belirledi. Temmuz 2023 - Haziran 2024 döneminde Türkiye, 136,8 milyar dolarlık değerle dikkat çekti.

Chainalysis'in 2024 yılına ait Küresel Kripto Para Benimsenmesi Endeksi, Türkiye'yi MENA Bölgesi'nin en büyük ve dünya genelinde en büyük yedinci kripto pazarı olarak belirledi. 

Blokzinciri odaklı veri sağlayıcısı Chainalysis tarafından her yıl yayımlanan bu endeks, Türkiye'nin gelişen kripto para ekosistemindeki son gelişmelerin küresel sıralama üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Raporda, Temmuz 2023 - Haziran 2024 dönemi arasında Türkiye'nin 136,8 milyar dolarlık bir değer elde ederek MENA bölgesinde lider konuma geldiği ifade ediliyor. 

Gate.TR CEO'su Kafkas Sönmez, bu raporun Türkiye'nin yıllar içindeki artan ekosistem değerini takip etmek açısından önemli bir kaynak haline geldiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin güçlü kripto aktivitesinin, yerel ve küresel borsaların oluşturduğu ekosistemin etkisiyle desteklendiğini vurguladı. Sönmez, Gate.TR’nin de aralarında bulunduğu 76 kripto para borsasının, regülasyonlara uyma niyetini beyan ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.