'Türkiye ekonomisi 2019'da yüzde 2 küçülecek'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, raporunda Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 küçüleceğini söyledi.Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in "2019-2020 Makro Ekonomik Görünüm" güncelleme raporu yayımlandı.Bloomberg'in...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, raporunda Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 küçüleceğini söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in "2019-2020 Makro Ekonomik Görünüm" güncelleme raporu yayımlandı.

Bloomberg'in haberine göre, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin aldığı bölümünde ise cari açık tarafında kaydedilen gelişmenin ağırlıklı olarak ithalattaki azalışın ve düşük petrol fiyatlarının yansıması olduğu belirtildi.

Raporda Türkiye'de geçen yılın ekim ayından bu yana enflasyonun gerileme eğiliminde olmasının pozitif bir gelişme olduğu belirtilen raporda, toplam talebin azalmasıyla enflasyonda da gerileme beklendiği kaydedildi.

Raporda, Türkiye'de enflasyonun yakın vadede politika gevşemesine izin verecek derece hızlı bir şekilde azalmasının beklenmediği tahminine yer verilirken, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,0 seviyesinde daralmasının, 2020 yılı sonunda ise yüzde 3 büyümesinin öngörüldüğü kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Zam fırtınası devam ediyor: Alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerine dev zam kapıda
Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
İstanbul'da ekmeğe zam yolda
S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!