Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda Avrupa ekonomilerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Türkiye'nin politika değişikliği ve ekonomik reformlarına odaklanıldı. IMF yetkilisi Kammer, Türkiye'nin ekonomik kırılganlıklarını azalttığını belirtti.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda Avrupa ekonomileri masaya yatırıldı. Özellikle Türkiye'nin uyguladığı politika değişikliği ve ekonomik reformlar ön plandaydı. IMF yetkilisi Kammer, Türkiye'nin kırılganlıklarını azalttığını belirterek mevcut reform programını desteklediklerini açıkladı. Yeni bir IMF programı görüşmesi şu an için gündemde değil.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Türkiye ekonomisi hakkında bir soru üzerine Kammer, geçen sene ortalarında Türkiye'de bir politika değişikliği gözlemlediklerini ifade etti. Parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak amacıyla mali konsolidasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.

Kammer, bu politika çerçevesinde bazı başarılar elde ettiklerini, ancak dezenflasyon konusundaki başarıların zaman alacağını vurguladı. Kammer, "Ancak bu politika çerçevesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıkların azaldığını gözlemliyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün gerçekleştirdikleri görüşmeye de değinen Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğunu ve bu programın uygulanacağını belirttiğini aktardı.

Kammer, "Programın kırılganlığı daha da azaltması, enflasyonu zaman içinde kalıcı bir şekilde düşürmesi ve aynı zamanda yatırım için gerekli ortamı yaratması bekleniyor. Böylece büyüme modelinde bir değişim ve büyümenin yeniden dengelenmesi sağlanacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'de yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığı ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise Kammer, "Öncelikle yürürlükteki reform programını destekliyoruz. Türkiye'ye, oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı destekleriz. Şu anda Türkiye ile herhangi bir IMF programı hakkında görüşme yapmıyoruz." yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi