Türkiye ekonomisini 68 saniyede özetledi!

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'nun Türkiye'nin fakirleşmesini anlattığı video sosyal medyada gündem oldu.

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'nun Türkiye'nin fakirleşmesini anlattığı video sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'nin 2013'te milli gelirinin 950 milyar dolar olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, bugün ise 720 milyar dolara düştüğünü belirtti. Tatlıoğlu, "Dünyanın toplam geliri 2000 yılınd 30 trilyon dolarken bugün 90 trilyon dolara yükseldi. Türkiye, dünya gelirini üçe katlarken fakirleşti." diye konuştu.

Türkiye'nin 2000 yılında Bulgaristan, Macaristan, Malezya gibi ülkelerle aynı seviyede olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, "Bugün bu ülkeler bizi üçe katladı. OECD ülkelerinde işsizlikte, enflasyonda ve faizde birinci sıradayız. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 16, akademisyenlere göre yüzde 30. Bizden sonra en yüksek enflasyona sahip OECD ülkesinde enflasyon yüzde 4. Bizde faiz yüzde 19, bizden sonra OECD ülkelerinde en yüksek Meksika, onlarda yüzde 4" diye konuştu. Tatlıoğlu, Türkiye'nin yönetilemediğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto Paralar Sıkı Denetime Alınıyor! Bakanlık İki Vergi Birden Getiriyor!
Türkiye'nin Nisan Ayı İhracatında %12'lik Artış
Hazine işe koyuldu! Kripto paralara iki yeni vergi yolda
Nisan Ayında Enflasyon Yükselişte: TCMB Raporu Değerlendirmesi
Yellen, Japon Yenindeki Dalgalanmalara İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu