Türkiye, Eurofighter Typhoon Satın Alma Sürecinde İlerliyor

Türk Hava Kuvvetleri, Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın alma planlarında ilerliyor. Türkiye, ABD'den alacağı F-16V siparişini kısmen iptal ederek bütçe yaratmayı hedefliyor. Eurofighter için 40 uçaklık anlaşma için müzakereler devam ediyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin, Avrupa ortaklarıyla yürütülen Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın alma sürecinde ilerleme kaydettiği bildiriliyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin, İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya ortak girişimiyle geliştirilen Eurofighter Typhoon savaş uçağını satın alma konusunda çok yakın olduğu iddia ediliyor.

Fransız savunma sanayisi dergisi Metadefense'e göre, Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon satın alımı için ABD'den alacağı F-16V siparişinin bir kısmından vazgeçebileceği belirtiliyor. Ankara'nın bu satın alma için bütçe yaratmak amacıyla 23 milyar Euro değerindeki 40 adet F-16V ve 80 adet F-16 modernizasyon kiti siparişinin bir kısmını iptal edebileceği ifade ediliyor.

Türkiye'nin Eurofighter Typhoon'a olan ilgisinin artmasında, Yunanistan'ın Rafale savaş uçaklarını satın alması ve Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması etkili olmuş görünüyor. İngiltere, İspanya ve İtalya'nın Eurofighter satışına onay verdiği ancak Almanya'nın ikna edilemediği belirtiliyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un tutumunun, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ile ilgili açıklamaları tarafından etkilendiği kaydediliyor.

Müzakerelerin NATO zirvesi kapsamında gerçekleştiği ve Almanya Başbakanlığı tarafından henüz resmi bir teyit gelmediği bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.