Türkiye Genelinde 'ÇEMBER-22' Operasyonuyla 3.126 Suçlu Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "ÇEMBER-22" operasyonları kapsamında Türkiye genelinde son beş gün içinde 3.126 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalananların suç dağılımı; hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar ve narkotik suçlarıyla ilgili.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde son beş gün içinde gerçekleştirilen "ÇEMBER-22" operasyonlarında 3.126 kişinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, "Aranan suçluların sokaklarımızda dolaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu bozmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Operasyonda yakalanan kişilerin suç türlerine göre dağılımı ise şu şekilde: Hırsızlık suçlarından 497, dolandırıcılıktan 199, yağma suçlarından 87, adam öldürme suçlarından 65, cinsel suçlardan 92 ve narkotik suçlarından 561 kişi olmak üzere, toplam 3.126 şüpheli adalete teslim edildi. Yerlikaya, yakalananlar arasında 0-5 yıl arasında aranan 3.093, 5-10 yıl arası aranan 21 ve 10 yıl ve üzerinde aranan 12 kişinin bulunduğunu belirtti.

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Şüpheliler, yol aramaları, ev ve iş yeri baskınları ile kimlik kontrolleri sırasında yakalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.