Türkiye genelinde güncel olarak zorunlu aşıları yapılmayan kaç bebek var?

Deniz Demir, sosyal medyada aşı yetersizliği iddialarının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na TBMM'de soru önergesi sundu.

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından aşı yetersizliğine dair yapılan paylaşımlar, ailelerin bebeklerine karma aşı yaptıramadıklarını dile getirmeleri üzerine Deniz Demir, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 

Demir, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na yanıtlaması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Önergeye ilişkin bir açıklama yapan Demir, "Başkent’in merkezinde aileler, çocuklarına mecburi aşılarını yaptıramıyor. Sağlık Bakanlığı, aşı tedarikinde sorunlar yaşıyor. Bakanlık, organizasyon yapma ve sorun çözme konusunda yetersiz. AKP hükümetinin düzensiz göçmen politikaları ve bu göçlerin denetlenmemesi, bulaşıcı hastalıkların artmasına neden oldu. Ulusal aşı programına dahil olmayan milyonlarca sığınmacı, aşılı toplumun bağışıklığını zayıflatıyor. Böyle bir ortamda, aşı programlarının yoğunlaştırılması ve herkesin aşı olmaya teşvik edilmesi gerekirken, bebeklerine aşı yaptırmak isteyen aileler bile aşıya ulaşamıyor" ifadelerini kullandı.

Demir, Bakan Memişoğlu'na şu soruları yöneltti: "Türkiye genelinde 2-4 ve 6-18 aylık bebeklere yapılacak aşıların tedarikinde bir eksiklik yaşanmakta mıdır? Bakanlığın sağlık ocaklarına yetersiz aşı gönderdiği ve bu aşıların yalnızca kırılgan bebeklere yapıldığı iddiaları doğru mudur? Türkiye genelinde güncel olarak mecburi aşıları yapılmayan kaç bebek bulunmaktadır? Bu mecburi aşıların yapılmamasının sebebi nedir? Ankara’nın Etimesgut bölgesine bu ay içinde kaç adet karma aşı dağıtımı yapılmıştır? Etimesgut bölgesinde aşı olması gereken 18 aylıktan küçük bebek sayısı nedir? Bölgeye dağıtılan aşı sayısı, ihtiyacı karşılamak için yeterli midir?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.