Türkiye ile Özbekistan arasında kültürel iş birliği eylem planı imzalandı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan ile Türkiye arasındaki kültürel iş birliğini güçlendirmek için 'Kültür Alanında Niyet Protokolü ve Eylem Planı' imza törenine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan ile Türkiye arasındaki kültürel iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan 'Kültür Alanında Niyet Protokolü ve Eylem Planı' imza törenine katıldı. Törende konuşan Ersoy, "Türkiye ve Özbekistan kardeşliğine büyük önem veriyoruz. İmzalayacağımız bu protokol ve eylem planıyla iki ülke arasındaki kültürel ortaklığı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi ve eylem planı, Ersoy ile Özbekistan Kültür Bakanı Ozodbek Nazarbekov tarafından imzalandı. Ersoy, bu buluşmanın temel amacının, ortak tarih ve kültürel geçmişe sahip iki ülke arasındaki iş birliğini artırmak ve gelecekteki çalışmalar için bir yol haritası oluşturarak eylem planını hayata geçirmek olduğunu vurguladı. Ayrıca, "2024-2026 yılları için imzalayacağımız bu eylem planıyla kültür ve sanat alanındaki çalışmalarımızı takvimlendirmiş olacağız. Bu sayede ortak ve uluslararası etkinliklerde ilgili kurumlarımızın daha etkin çalışmasını sağlayacak adımlar atmış olacağız" diye ekledi.

Bakan Ersoy, "Özbekistan Kültür Bakanlığı ile üst düzey temsilcilerle düzenlediğimiz eğitim programları son derece verimli geçti. İki ülkenin kültür sanat birimlerinin yapısı ve işleyişi ile önemli deneyimlerini paylaştık. Türkiye ve Özbekistan kardeşliğine büyük önem veriyoruz. İmzalayacağımız bu protokol ile kültürel ortaklığımızı daha da geliştireceğiz. Ülkelerimizin pek çok ortak prodüksiyon çıkaracağına inanıyorum. Toplantımızın ve aldığımız kararların ülkelerimiz, bölgemiz ve tüm Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özbekistan Kültür Bakanı Nazarbekov ise, "Son 4-5 yıl içerisinde Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini görmekteyiz. Bugün, değerli devlet başkanlarımızın siyasi iradeleri sayesinde büyük fırsatlar elde ettik. Hızla değişen dünyada, Türk kardeşlerimizle kültürel değerlerimizi paylaşma imkanı buluyoruz. Uluslararası alanda saygının ve güvenin nasıl olması gerektiği konusunda ilişkilerimiz örnek gösterilmektedir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.