Türkiye-İran Sınırında 4.4 Büyüklüğünde Deprem: Başkale'de Hissedildi

Türkiye-İran sınırında 4.4 büyüklüğünde deprem! Başkale ilçesinde hissedilen sarsıntıda can ve mal kaybı yaşanmazken, AFAD süreci takip ediyor. Geçmiş olsun Van!

Türkiye-İran sınırında yer alan Başkale ilçesinde, 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem, yerel saatle 21.01'de gerçekleşti. Depremin merkez üssü, İran'ın Khoy kenti olarak belirlenirken, Başkale'nin sınır mahallelerinde sarsıntı hissedildi ancak şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı. AFAD'ın aktardığı bilgilere göre süreç yakından takip ediliyor ve Van'a geçmiş olsun dileklerimiz iletiliyor.

Başkale ilçesi Türkiye-İran sınırında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, 21.01'de, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntının merkez üssü Başkale ilçesine 61 kilometre uzaklıktaki İran'ın Khoy kenti olarak belirlendi.

Deprem, İran sınırındaki Başkale ilçesinin sınır mahallelerinde (Böğrüpek, Kaşkol, Gelenler ve Ömerdağı) hissedilse de olumsuz bir durum yaşanmadı.

AFAD Van İl Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkale ilçemizde gerçekleşen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu ana kadar can ve mal kaybı olmadığı bilgisine ulaşılmıştır. Süreci yakından takip ediyoruz. Geçmiş olsun Van" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı