Türkiye-İran sınırında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD verilerine göre Türkiye-İran sınırında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından, can ve mal kaybının olmadığı belirtildi. İlgili kurumlar, süreci hassasiyetle takip ederek bölgedeki durumu izlemeye devam ediyor.

Türkiye-İran sınırında 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği AFAD verileriyle doğrulandı. Depremin merkez üssü, Van'ın Başkale ilçesine 61 kilometre uzaklıktaki İran'ın Khoy kenti olarak belirlendi ve yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

İran sınırında bulunan Başkale ilçesinin sınır mahallelerinde, Böğrüpek, Kaşkol, Gelenler ve Ömerdağı mahallelerinde sarsıntı hissedilmedi ve olumsuz bir durum yaşanmadı. AFAD Van İl Müdürlüğü, depremin ardından yaptığı açıklamada, can ve mal kaybının olmadığını belirterek süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.

AFAD'ın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen depremin ardından can ve mal kaybının olmadığına dair ilk bilgilerin geldiği ifade edildi. Yetkililer, süreci hassasiyetle takip ettiklerini ve bölgeye destek sağlanması için gerekli önlemleri aldıklarını belirttiler.

Depremin etkilerinin belirlenmesi ve olası zararların tespiti için AFAD ve diğer ilgili kurumlar harekete geçti. Van'ın Başkale ilçesinde yaşayan vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirler alınırken, depremin neden olduğu herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı belirtildi. İlgili kurumlar, bölgedeki durumu yakından izlemeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.