Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin bu yıl yüzde 7 oranında büyüdüğünü açıkladı. Gelecek Partis

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin bu yıl yüzde 7 oranında büyüdüğünü açıkladı. Gelecek Partisi sözcüsü Serkan Özcan video ile yanıt verdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin bu yıl yüzde 7 oranında büyüdüğünü açıkladı. Ekonomistlere göre açıklama reel değil.

Gelecek Partisi de büyüme oranlarını eleştiren bir video yayınladı ve parti Sözcüsü Serkan Özcan'ın sözlerine yer verdi.

Videoda bir vatandaş, "2023'te yüzde 100 büyüyüp patlayacağız ondan sonra" derken bir başkası da "Ekonomi büyüyorsa biz niye büyümüyoruz" eleştirisinde bulundu.

İntiharların nedeni ne peki?

Serkan Özcan ise "Bir de çıkmış yüzde 7 büyümeden bahsediyorlar. İstihdam piyasası 750 bin kişi azalmış. İşsiz sayısı 965 bin kişi artmış. Geçen yıldan bu yana yüzde 35'lik bir kredi büyümesi gerçekleşmiş. İşte o büyümede dünya rekoru kırmış. Çalışmak isteyene iş vermeyen, çalışana da yeterli ücret vermeyen, garibanı daha da fakirleştiren bir büyüme modeli bu. Partinizin Mersin Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak'a göre fakirlikten intihar olmazmış. Öyle olsaymış memleketin yarısının intihar etmesi gerekirmiş. Tam bir kara mizah. En azından bir itirafta bulunmuş. Milletin yarısının fakirlikten intihar edecek duruma geldiğini kabul etmiş" dedi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'