Türkiye Kart 40 TL'den Başlayan Fiyatlarla PTT'de Satışa Çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde tüm toplu taşıma kartlarını birleştiren Kart Projesi'ni yıl sonuna kadar 18 şehirde uygulamaya geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Projenin yaygınlaşmasıyla, Türkiye'nin dört bir yanında tek kartla toplu taşıma mümkün olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelindeki toplu taşıma sistemlerini tek bir çatı altında toplayan Türkiye Kart Projesi ile ilgili yeni gelişmeleri paylaştı. Proje kapsamında, yıl sonuna kadar 18 şehirde bu sistemin kullanıma açılması hedefleniyor.

81 İLDE TEK KART DÖNEMİ

PTT’nin koordinasyonunda yürütülen Türkiye Kart Projesi, her ilde farklı kart karmaşasını sona erdirmeyi amaçlıyor. Uraloğlu, projeyle Edirne'den Kars'a kadar tek bir toplu taşıma kartının geçerli hale geleceğini belirtti. Mevcut durumda pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul’da Gayrettepe-Yeni Havalimanı hattında Türkiye Kart kullanılabiliyor.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Pilot uygulamaların vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Uraloğlu, "5 pilot ilde kısa sürede 47 bin 265 kişiye Türkiye Kart satıldı ve 118 bin 273 seyahat bu kartla gerçekleşti," dedi. Bu ilginin, projenin yaygınlaştırılmasında önemli bir motivasyon oluşturduğunu vurguladı.

18 ŞEHİRDE KULLANIMA AÇILACAK

Bakan Uraloğlu, İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban gibi önemli hatlarda Türkiye Kart’ın geçerli olacağını açıkladı. Yıl sonuna kadar Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep gibi şehirlerde de kartın kullanıma açılması planlanıyor.

SATIŞ PTT ŞUBELERİNDE BAŞLAYACAK

Türkiye Kart, PTT şubelerinden temin edilebilecek. Şemasız Türkiye Kart 40 TL, debit ve prepaid kartlar ise 60 TL bedelle satılacak. Uraloğlu, engelli, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara yönelik kartların da yakın zamanda hizmete sunulacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.