Türkiye, Kıta Hareketlerinden Dolayı O Ülke İle Komşu Olacak!

Yapılan araştırmalara göre, binlerce yıl sonra Türkiye'nin mevcut konumundan oldukça uzak bir ülke ile komşu olacağı öngörülüyor. Bu durum, Türkiye'nin jeopolitik konumunda önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Bilim, felsefe ve tarih alanlarında yaptığı çarpıcı açıklamalarla sürekli dikkat çeken Celal Şengör, bu sefer Türkiye'nin kaderiyle ilgili önemli bir değerlendirme yaptı.

HT Bilim Tarih Felsefe kanalında Fatih Altaylı ile gerçekleştirdiği söyleşide, Şengör, yapılan araştırmaların her 600 milyon yılda bir yeni bir süper kıta oluşumu gösterdiğini aktardı. Dünyadaki değişimlerin Türkiye'nin haritadaki konumunu da değiştireceğini belirtti ve "Kaçış yok, kesinlikle yaşanacak" dedi.

Şengör'e göre, yeni kıta oluşumlarıyla birlikte Avrupa parçalanacak ve Batı Avrupa bir adaya dönüşecek. Ayrıca, Amerika ve Asya'nın büyük ihtimalle çarpışacağını öngördü.

Türkiye'nin en çok etkileneceğini söylediği 10 milyon yıl sonra oluşması beklenen Yeni Pangea'da, Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin Libya ile birleşeceğini ve Doğu Akdeniz'in kapanacağını dile getirdi.

Celal Şengör'ün sözleri, Türkiye'nin jeopolitik geleceği hakkında düşündürücü bir perspektif sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.