'Türkiye Kobani'ye girme hazırlığı yapıyor' iddiasına yanıt geldi

Bölgeye çukur kazılmasının sebebinin, Türkiye tarafından tüm sınırlara uygulanan rutin bir işlem olduğu ifade edildi. Hürriyet'te yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir yetkili, Türkiye'nin Kobani'ye bir müdahale hazırlığında...

Bölgeye çukur kazılmasının sebebinin, Türkiye tarafından tüm sınırlara uygulanan rutin bir işlem olduğu ifade edildi. Hürriyet'te yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir yetkili, Türkiye'nin Kobani'ye bir müdahale hazırlığında olduğuna yönelik iddiaları yalanladı.

'SINIRA ÇUKUR KAZMA, RUTİN BİR UYGULAMA'

Hürriyet'te yer alan haberde yetkilinin, 'Türkiye'nin bütün sınırlarına rutin uygulama olarak beton duvar ördüğünü ve çukur kazma çalışmasının bir süre önce başlatılan duvar örme işleminin devamı olduğunu' söylediği belirtildi.

Bölgeye çukur kazıldığına yönelik haberler, sosyal medyada hızla yayılmış, Türkiye'nin, YPG'nin kontrolündeki Kobani'ye girme yönünde hazırlık yaptığı iddia edilmişti. Daha önce Suriye sınırda bulunan Karkamış, Nusaybin, Cizre ilçelerinin sınır noktaları da 2 metre yüksekliğe 3 metre genişliğe sahip beton bloklarla örülmüştü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir
Çorum-İskilip Karayolunda Korkunç Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı
Gülben Ergen'den Sezen Aksu Şarkısı MüjdesiJe Hızıyla!
“Erdoğan’la görüşme Çankaya Köşkü’nde olsun isteriz demiş
Tekirdağ'da Fuhuş Operasyonu: 6 Tutuklama, 34 Yabancı Kadında Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık