Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!

Çin merkezli otomobil devi Chery, Avrupa'da ilk üretim tesisini kurmaya karar verdi ve bu karar Türkiye'nin umutları arasındaki bir yatırım fırsatını daha kaçırdığı anlamına geliyor.

Chery'nin İspanya'da kuracağı fabrika, Türkiye'nin Volkswagen'in Manisa'da planladığı fabrikayı kaybetmesi gibi önemli bir yatırımı kaçırdığını gösteriyor. Emre Özpeynirci'nin açıklamalarıyla birlikte, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki kayıpları tekrar gündeme gelirken, Chery'nin İspanya tercihi sektörde dikkat çekiyor.

İLK ÜRETİM TESİSİ İÇİN İSPANYA'YI TERCİH ETTİ

Son yıllarda dünya genelinde ekonomik otomobilleriyle tanınan Çin merkezli Chery, Avrupa'daki ilk üretim tesisi için İspanya'yı tercih etti. Chery'nin İspanya'da kuracağı fabrika için İspanyol EV Motors ile ortak bir girişim anlaşması imzalandı. Bu karar, Türkiye'nin Chery gibi önemli bir yatırımı kaçırmasına yol açtı.

Emre Özpeynirci'nin açıklamaları da Türkiye'nin otomotiv sektöründeki kayıplarını vurguladı. Chery'nin Türkiye'deki üretim planlarını askıya alması ve İspanya'da fabrika kurma kararı alması, Türkiye'nin bu alandaki rekabet gücünü sorgulatıyor. Özpeynirci, geçen yıl Chery ile üretim için görüşmelere başladığını ancak olumlu bir sonuç alınamadığını belirterek "Chery, geçen yıl Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmelere başladığını bildirmişti. Eğer İspanya seçilirse BYD'den sonra Chery yatırımı da kaçmış olacak." şeklinde konuştu.

Chery'nin İspanya'daki fabrikasında üretilecek araçlar için İspanya Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerin tamamlandığı ve anlaşmanın resmileşmesinin beklediği belirtildi.

Anlaşmanın sağlandığını ve yatırım bekleyenlere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Özpeynirci, "Ve anlaşma sağlandı; Omoda İspanya'da üretilecek! Chery, bu yılın sonundan itibaren Nissan'ın 2021'de kapattığı İspanya fabrikasında Omoda markalı araçlarını üretmeye başlıyor. Yatırım bekleyen Türkiye için geçmiş olsun." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti