Türkiye Sanayi Sektörü Alarm Veriyor! Uzmanı Açıkladı: Kaç Firma Tehlikede?

İş insanı Şahin Balcıoğlu, Türkiye'deki sanayi sektörünün büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Sanayi sektörü şu an batmamaya çalışıyor” dedi.

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Balcıoğlu, konkordato ilan eden firmaların yarattığı domino etkisinin, sanayi ve ticareti büyük bir krize sürükleyebileceği konusunda uyardı.

Bloomberg HT’ye verdiği röportajda, Balcıoğlu, Türkiye’de sanayi sektöründe yatırım yapılamadığını ve birçok firmanın ayakta kalma mücadelesi verdiğini vurguladı. "Görünen bir şey var ki, yüzde 10 kazandığınız bir sektörde yüzde 60’la bir yatırım yapamazsınız" diyen Balcıoğlu, mevcut durumda sanayi sektörünün hayatta kalmak için mücadele ettiğini ifade etti. "Türkiye’de çok özel şeyler yapmıyorsa bankacılık haricinde kazanan bir sektör yok. Bunun aşılması lazım" şeklinde konuştu.

KONKORDATO İLANLARI VE DOMİNO ETKİSİ

Balcıoğlu, konkordato ilan eden bir firmanın sadece kendisini değil, birçok başka firmayı da zor durumda bıraktığını belirtti. Örneğin, İstanbul'da konkordato ilan eden bir firmanın Anadolu'daki beş firmayı etkilediğini ve bu beş firmanın da en az 20 başka küçük ölçekli firmayı iflas riskiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi. Balcıoğlu, bu çarpan etkisinin yıl sonuna kadar hızlanarak devam etmesi durumunda, Türkiye’nin sanayi ve ticaret sektörünün büyük bir darbe alacağını uyarısında bulundu.

KONKORDATO İLANLARINDAKİ ARTIŞ

Konkordatotakip.com verilerine göre, 2024’ün ilk 8 ayında 1828 firma konkordato ilan etti. Bu sayı, 2023 yılının Temmuz ayı itibariyle toplam konkordato sayısını geride bıraktı. 2023 yılında toplamda 1516 firmanın konkordato ilan ettiği göz önüne alındığında, 2024’teki artış dikkat çekici. 2019 yılında Türkiye, 3 bin 691 konkordato ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.