Türkiye satış bariyerini aştı: 40 adet F-16 Blok 70 alınacak

ABD yönetiminin 26 Ocak'ta Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin Kongre'ye gönderdiği resmi bildirimin arkasından yasal olarak belirlenen 15 günlük inceleme süreci, satışı durduracak engelleme olmadan tamamlandı.

ABD yönetiminin 26 Ocak'ta Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin Kongre'ye gönderdiği resmi bildirimin arkasından yasal olarak belirlenen 15 günlük inceleme süreci, satışı durduracak engelleme olmadan tamamlandı.

KONGRE İNCELEME SÜRECİNİ TAMAMLADI

ABD yönetiminin 26 Ocak'ta Türkiye'ye F-16 satışına dair Kongre'ye gönderdiği resmi bildirinin ardından başlayan 15 günlük inceleme süreci engelsiz bir şekilde tamamlandı. Bu süre zarfında Kongre'den gelen herhangi bir engelleme olmaması, satışın devam etmesine olanak tanıdı.

TÜRKİYE, 40 ADET F-16 BLOK 70 SATIN ALACAK

Türkiye'nin ABD'den almayı planladığı 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı için başlatılan süreç, ABD Silah İhracat Kontrol Yasası (AECA) uyarınca belirlenen süreler dahilinde devam edecek. NATO üyesi ülkeler için öngörülen 15 günlük süre tamamlandı ve engel olmadan süreç başladı. Kongre üyeleri, Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi aracılığıyla Türkiye'nin F-16 satın almasına onay verdi. Geçen yıl ek maddelerle şarta bağlanan F-16 satışı, bu engellerin kaldırılmasıyla birlikte gerçekleşecek.

ABD BÜYÜKELÇİSİ: "NATO İÇİN HAYATİ ÖNEMDE BİR ADIM"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Kongre'nin Türkiye'nin 40 yeni ve 79 modernize edilmiş F-16 uçağı satın almasını onaylamasının önemli bir adım olduğunu belirtti. Flake, bu kararın Türkiye'nin NATO'daki rolünü güçlendirdiğini ve müttefiklerle işbirliğini teminat altına aldığını vurguladı. Flake "Kongrenin bu hafta, Türkiye'nin 40 yeni ve 79 modernize edilmiş F-16 uçağı satın almasını onaylama kararı ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır. Türkiye'nin F-16 filosu, NATO'nun gücü açısından hayati önem taşımakta, müttefiklerin gelecekte birlikte çalışabilirliğini teminat altına almaktadır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Müzisyen Kalben serbest bırakıldı
Birecik'te DEM Parti binasına ikinci saldırı
Tepedekilerin ölüm dağıtan çocukları
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi
Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar