Türkiye siber korsanlık alanında yükseldi

İnternet aleminin en büyük belası olan siber korsanların sayısı günden güne artarken, artık bu alanda yeni bir oyuncu daha var: Türkiye.

Dünya genelinde internet kullanıcılarının en büyük kabusu siber korsanlar.

Bugüne kadar milyonlarca insanı mağdur eden bu gruplar üzerine bir çalışma yapan Crowdstrike isimli şirket, dünya genelinde en çok siber korsan ve siber saldırı bulunduran ülkelerin Rusya ve Çin olduğunu açıkladı. Bununla birlikte bu iki ülkeye 2 de yeni rakibin olduğunu belirten şirket, bu isimlerin ise Türkiye ve Kolombiya olduğunu duyurdu.

Şirket tarafından oldukça kapsamlı bir şekilde hazırlanan raporda, hangi ülkedeki korsanların nasıl bir yollar veri çaldıklarını belirledi. Raporda her ülke grubu için bir betimleme yapıldığı görülüyor. Buna göre Rus hack grupları için “Ayı”, Çin hack grupları için “Panda”, Kolombiyalı hack grupları için “Oselo” ve Türk hack grupları içinse “Kurt” tanımlaması yapılmış.

 

Veri çalınma yöntemlerine baktığımız zaman ise Rusya merkezli saldırganların daha çok bulut hizmetleri, Çin merkezli olanların ise Microsoft Exchange servisini tercih ettiği belirlenmiş. Burada ilk iki ülkenin ardından gelen en tehlikeli üçüncü ülke olan İran merkezli hack gruplarının ise fidye yazılımları kullandıkları tespit edilmiş.

Rapora göre her ne kadar bulut hizmetleri insanların gündelik hayatlarını bir hayli kolaylaştıran servisler olsalar da, bu hizmetlerin yayılmaya başlamasıyla birlikte siber korsanların işinin kolaylaştığı ve buna bağlı olarak da saldırı sayılarının katlandığının da altı çizilmiş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!