Türkiye Siber Silah Atağına Hazırlanıyor: Yeni Yatırımlar Yolda!

Lübnan'daki gelişmelerle birlikte Türkiye, siber silah alanında büyük yatırımlar yaparak siber güvenliğini artırmayı hedefliyor; yerli üreticiler bu alanda öncülük yapmayı planlıyor.

Lübnan'da Hamas'a ait çağrı cihazlarının uzaktan patlatılması, siber güvenliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Özyurt Silah Sanayi CEO’su Serdar Özyurt, yerli silah üreticilerinin siber silah alanına daha fazla yatırım yapacağını açıkladı: "Siber vatanı, siber kalkanla koruyacağız."

Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı raporda, siber silahların global etkisi vurgulanırken, Türkiye’nin siber silah geliştirme çabalarının hız kazandığı ifade edildi. Siber silahlar, fiziksel zarar verenlerden istihbarat amaçlı çalışanlara kadar dört kategoriye ayrılıyor. Türkiye’de siber silah pazarı ise 2 milyar dolara ulaşmış durumda.

Özyurt, kara, deniz, hava ve uzaydan sonra siber uzayın da askeri operasyonel alan olarak tanımlandığını belirtti. "Siber silah kavramı, gelişmiş tekniklerle üretilmiş, spesifik amaçlara sahip yazılımları ifade ediyor," diyen Özyurt, bu alanda yalnızca savunma amaçlı yatırımlar yapacaklarını vurguladı.

Dünya çapında birçok siber silahın bulunduğunu ve İsrail'in bu alanda önemli bir etkisi olduğunu ifade eden Özyurt, "İsrail’in siber uzaydaki tekeli kırılmalı. Teknoloji, yok edici güçlerin aracı olmamalı," dedi.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan Siber Güvenlik Başkanlığı’nın, siber silahların üretimi ve kullanımına dair kontrol mekanizması oluşturacağına dikkat çekti. Türkiye’nin bu alanda öncü olma fırsatını değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.