'Türkiye Suriye'ye yoğun bir hava saldırısı başlattı'

İdlib'de TSK konvoyu saldırının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. İdlib'de yaşanan krizi değerlendirmek için Gün Bitiyor programından Murat Taylan'a bağlanan TELE1 TV Moskova Temsilcisi Mahir Esen, "Rus hükümetinin...

İdlib'de TSK konvoyu saldırının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. İdlib'de yaşanan krizi değerlendirmek için Gün Bitiyor programından Murat Taylan'a bağlanan TELE1 TV Moskova Temsilcisi Mahir Esen, "Rus hükümetinin tavrının resmi olarak sertleştiği gözle görülür şekilde ortaya çıkmış durumda" yorumunda bulundu.

Bugün gündüz saatlerinde Rusya'nın en saygın gazetelerinden birinde, "Türkiye ve Rusya Suriye'de doğrudan bir askeri çatışmanın eşiğine geldi" şeklinde bir açıklama yaptığının altını çizen Esen, "Bu herhangi bir açıklama olamaz. Durumun ciddiyetini gösterir" dedi. Esen, 'Türk Ordusu Suriye'ye yoğun bir hava saldırısı başlattı' ifadelerini kullandı.

Esen, saldırıya ilişkin Rusya'dan resmi bir açıklama yapılmadığını da vurgularken, "Medyada Ankara ve Moskova'nın diyalog masasından uzaklaştıkları, çatışma riskinin yükseldiğini söylemelerinden sonra bu tablonun çıkmış olması düşündürücü" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!