Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la Gazze'deki insani yardımın artırılması ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için görüştü. İki ülke arasındaki stratejik iş birliği ve ilişkilerin derinleştirilmesi ön planda.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Gazze'deki insani yardımın artırılması ve bölgedeki güvenlik meselelerini ele aldı. Görüşmede, Filistinli sivillerin korunması ve bölgedeki çatışmaların önlenmesi gibi konular öne çıktı. İki ülke arasındaki stratejik iş birliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi de masada.
ABD'li yetkililere göre, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı görüşme önemli konuları kapsadı. Görüşmede, Gazze'deki insani yardımın artırılması, Filistinli sivillerin korunması ve tüm esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir ateşkesin aciliyeti ele alındı. Ayrıca, bölgedeki çatışmaların tırmanmasının önlenmesi ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin Ukrayna'nın savunmasına verilen desteğin sürdürülmesi de değerlendirildi.Bass, aynı zamanda Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile bir araya gelerek bölgesel güvenlik konularında daha derin bir iş birliği yapmanın yanı sıra ticaret ve yatırım bağlarını genişletme konularını da ele aldı.Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile yapılan görüşmede ise bölgedeki barış ve güvenlik meseleleri daha detaylı bir şekilde tartışıldı.ABD'li yetkililer, Türkiye'nin ABD'nin en önemli bölgesel ve küresel meselelerdeki kilit müttefiklerinden biri olduğunu vurgulayarak, görüşmelerin iki ülke arasındaki ortak çıkarlara dayalı samimi bir diyaloğun devamı olduğunu belirtti. Bu görüşmelerin, hem bölgesel hem de küresel düzeyde ortak çıkarlara hizmet eden iş birliği ve iletişimin önemli bir parçası olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi
Erdoğan Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikeyi açıkladı: Ne deprem, ne enflasyon, ne terör!