Türkiye ve ABD Maliye Bakanları Washington'da Görüştü

Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile Washington'da IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında görüştü. Görüşme, küresel ekonomik görünüm ve Türk-Amerikan ilişkileri üzerine odaklandı.

Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Washington'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında ABD'li mevkidaşı Wally Adeyemo ile bir araya geldi. Görüşmede, küresel ekonomik durumun yanı sıra Türk-Amerikan ilişkileri ve ticaret konuları ele alındı. Özellikle, ticaretin derinleştirilmesi ve yaptırımların uygulanması gibi konular ön plana çıktı. Henüz Türkiye'den resmi bir açıklama gelmedi.

Washington'da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'na katılan Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile görüştü. Görüşme, küresel ekonomik görünümü, ABD ve Türkiye ekonomilerini kapsayan konuları içeriyordu. Ayrıca, Türk-Amerikan ilişkileri de görüşme gündemini oluşturdu.

ABD Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Adeyemo'nun Türkiye'ye ziyaretinin, Rusya'nın Amerikan yaptırımlarını ihlal etme girişimlerine yardım etmekten kaçınmaları konusunda önemli olduğu belirtildi. Ayrıca, Hamas'a maddi destek sağlama gerekçesiyle uygulanan yaptırımlar da görüşüldü.

Bu görüşmelerde, ticaret ve yatırımın derinleştirilmesi, kara para aklamayla mücadele, terörün finansmanıyla mücadele ve yaptırımların uygulanmasını artırma gibi konular ele alındı. Türkiye'den henüz bir açıklama gelmediği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Yaklaşık 1 milyon araç karakodlu plaka aldı
Kaç kişi daha EYT'li olacak?
Benzine indirim geldi: Tabelada fiyat değişti
Doğum izni süresi uzatılıyor
Kamu bankaları reklama milyarlarca TL harcadı