Türkiye ve Irak'tan Terörle Mücadelede Yeni Adım: Vize Serbestisi de Yolda

Ankara'da düzenlenen ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Başbakan Yardımcısı Fuad Hüseyin ile terörle mücadele alanında önemli bir mutabakat zaptı imzaladıklarını açıkladı.

Ankara'da resmi temaslar için bulunan Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şunlardı:

TERÖRLE MÜCADELE ANLAŞMASI İMZALANDI


Askeri güvenlik ve terörle mücadele konusundaki görüşmeleri yoğunlaştırdıklarını belirten Fidan, bu doğrultuda bir mutabakat zaptının savunma bakanları tarafından imzalandığını ifade etti. Terörle mücadelede Irak ile iş birliğini daha üst bir seviyeye taşımayı hedeflediklerini dile getiren Fidan, bu anlayışı sahada somut adımlarla desteklemek istediklerini vurguladı.

VİZE SERBESTİSİ UYGULAMASI


Bir diğer önemli gelişme ise, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlar için vize serbestisi uygulamasının 1 Eylül'de başlayacağına dair alınan karar oldu. Fidan, bölgenin zorlu bir süreçten geçtiğini, İsrail'in sivilleri acımasızca hedef aldığını belirterek, Irak ile Filistin konularında tek ses ve tek yürek olduklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.