Türkiye ve Japonya, 100. Yıl Diplomatik İlişkilerini Marmaray'da Kutladı

Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı, Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda düzenlenen bir törenle kutlandı. İki ülke arasındaki iş birliğini ve dostluğu pekiştiren etkinlikte, gelecekteki ortak projelere yönelik büyük umutlar dile getirildi.

İstanbul’da, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı onuruna Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda bir tören düzenlendi. Marmaray projesi, Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birleştiren, Türk-Japon mühendislik iş birliğiyle gerçekleştirilen dev bir proje olarak öne çıkıyor. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, bu projeyi 150 yıllık bir hayalin gerçekleşmesi olarak tanımlarken, iki ülke arasında daha fazla iş birliği yapılacağını belirtti. İskurt, özellikle ulaşım, enerji, turizm ve sağlık gibi alanlarda iş birliğinin güçleneceğini ifade etti.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Marmaray’ın, İstanbul'un trafiğini hafifletmede büyük rol oynadığını ve bu proje ile iki ülke arasındaki dostluğun daha da pekiştiğini vurguladı. Törene katılan Japonya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Amakawa Hirofumi ise, Marmaray’ın Japon teknolojisinin kaliteli altyapısını ve iki ülkenin ortak hedeflerini simgelediğini söyledi.

Etkinlik kapsamında, Marmaray İstasyonu'nda Japonya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkileri anlatan bir sergi de düzenlendi. Katılımcılar, Marmaray hattında özel olarak dekore edilmiş bir treni de deneyimleyerek Üsküdar’a kadar yolculuk yaptı. Tren, yıl sonuna kadar hizmet vermeye devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.