Türkiye ve Katar, Filistin'e Destek ve Esirlerin Salınması Konusunda İş Birliği Yapıyor

Türkiye ve Katar, Filistin'e destek ve esirlerin salınması konusunda iş birliği yapıyor. Katar Başbakanı El Sani, Kudüs'ün başkent olmadan çözüm olmayacağını vurguladı. Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye ile Katar arasındaki koordinasyonu vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'nin ortak basın toplantısında, Filistin'e destek ve esirlerin salınması konuları ele alındı. El Sani, Kudüs'ün başkent olmadan çözüm olamayacağını belirtirken, Fidan, Türkiye ve Katar arasındaki yoğun koordinasyona vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda El Sani, "Filistin'e nasıl destek olabileceğimizi dair görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu sorun bizim için çok önemli. Filistin meselesinin Kudüs başkent olmadan ve özgür bir devlet kurulmadan çözüme ulaşmayacağını düşünüyoruz. Esirlerin salınmasıyla ilgili Katar, kardeş ülkelerle çalışmalarını devam ettiriyor." ifadelerini kullandı. El Sani ayrıca, "Türkiye'nin rolü ve etkinliği çok önemli. Sürekli koordineli çalışma mevzusunda da hem fikiriz." şeklinde konuştu.

Fidan ise, "İki ülke arasındaki ilişkiler açısından yoğun ve nitelikli bir koordinasyonumuz var." şeklinde konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası
İşte tutuklanan polis müdürlerinin ifadeleri
TÜGVA'nın eski yöneticisi dahil 3 kişiye dolandırıcılık davası
Türkiye’den Romanya vatandaşlarına vize muafiyeti