Türkiye ve Polonya milli takımları arasındaki hazırlık maçı: EURO 2024'e giden yol

Türkiye ve Polonya Milli Takımları, 31 yıl aradan sonra Varşova'da dostluk maçında karşı karşıya gelecek. Türkiye, EURO 2024'e hazırlık çerçevesinde dört özel maç yapacak.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki PGE Ulusal Stadyumu'nda gerçekleşecek olan mücadele, Türkiye ile Polonya arasında 31 yıl aradan sonra gerçekleşecek bir karşılaşmayı sunacak. Türkiye'nin son zaferi 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nde gelmişti ve bu kez heyecan verici bir dostluk maçı için sahaya çıkacaklar.

A Milli Takım, Polonya ile daha önce 17 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerden sadece 3'ünde galip gelirken, 3 maç berabere sonuçlandı ve 11 maçta Polonya sahadan galip ayrıldı. Ancak bu kez Türkiye, güçlü rakibi karşısında nasıl bir performans sergileyecek, merak konusu.

Polonya, son olarak 2018 ve 2022 Dünya Kupası finallerinde boy gösterdi ve Avrupa Şampiyonaları'nın tüm finallerinde 2008'den beri yer aldı. Ancak 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde istenilen sonuçları alamayarak doğrudan finallere katılamadı. UEFA Uluslar Ligi'nde elde ettiği dereceyle play-off maçlarına yükselen Polonya, Estonya ile yapacağı yarı final mücadelesinden galip çıkması halinde finallere adını yazdıracak.

Türkiye ise EURO 2024'e hazırlık kapsamında dört özel maç oynayacak. İlk olarak, Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Macaristan'a konuk olacaklar. Ardından, Avusturya ile karşılaşacaklar ve haziran ayında son Avrupa Şampiyonu İtalya'nın karşısına çıkacaklar. Bu müsabakaların ardından, Polonya'ya konuk olacaklar ve turnuva öncesi son hazırlıklarını Almanya'da sürdürecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

İsmail Kartal'ın deplasmanda önüne geçilmedi!
Beşiktaş'a İspanya'dan Bomba Transfer: 3 Milyon Euro'ya Yıldız Futbolcu!
Galatasaray'ın Transfer Bombası: Real Madrid'den 25 Milyon Euro'ya Süper Yıldız!
Trabzonspor'da Bomba Ayrılık! Uğurcan Çakır'ın Yeni Durağı Belli Oldu: Kimse Beklemiyordu!
Gol Kralı Beşiktaş'a mı Geliyor? 15 Milyon Euro'luk Transfer Yolda!