Türkiye ve Somali, petrol ile doğalgaz için iş birliği kararı aldı

Türkiye ve Somali, petrol ve doğalgaz sektöründe iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde, Somali'nin kara ve deniz bloklarında petrol arama ve üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile petrol ve doğalgaz sektöründe iş birliğini artırmak amacıyla hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladıklarını duyurdu.

İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTILAR

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Somalili mevkidaşı Mohamed ile Somali'nin kara ve deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında ikili iş birliğini güçlendirmek için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Bayraktar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile Somali'nin kara ve deniz bloklarında petrol ve doğal gaz sektöründe iş birliğini artırmak üzere bir hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladık. Bu anlaşma ile Somali'nin doğal kaynaklarını Somali halkına kazandırmak için ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin Afrika Boynuzu'ndaki varlığını enerji sektöründeki yeni iş birlikleri ile güçlendirmeyi hedefliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.