Türkiye Yardım Seferberliği Başlattı: SMA Hastası Parla'nın Tedavisi İçin Dubai Yolcusu

SMA hastası 8 aylık kızı Parla'nın 2 milyon dolarlık tedavi masrafları için Türkiye'den gelen destek karşılık buldu. Parla'nın tedavisi için gerekli olan fonun toplama oranı sadece 2 günde yüzde 100'e ulaştı. Şimdi Parla'nın tedavisi için Dubai'ye gitme hazırlıkları başlıyor.

İzmir'de görevli Binbaşı Ergin Kupan ve Anaokulu öğretmeni Gülşah Kupan'ın 8 aylık kızları Parla'ya Spinal Musküler Atrofi (SMA) teşhisi konulması üzerine, aile kasım ayının sonunda İzmir Valiliği onaylı bir yardım kampanyası başlattı.

Parla'nın Aralık ayında Covid-19'u atlatmasının ardından, babası Ergin Kupan'ın 6 Ocak'ta yaptığı video çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası, yüzde 100'e ulaştı. Kupan, SMA Tip 1 kas hastalığına sahip olan kızı Parla için yaptığı destek çağrısı videosunda, "Parla, bu kas hastalığıyla dünyada tanı alan 8'inci kişi. 27 senedir bu vatan toprakları için savaştım. Şimdiki savaşım ise kızım Parla için. Desteklerini bu zamana kadar esirgemeyen ve bundan sonra da destekleyecek herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Ailenin açıklamasına göre, İzmirli baba Ergin Kupan'ın video çağrısının ardından, 24 saat içinde tedavi için gereken 2 milyon dolar dayanışma ile toplandı. Parla'nın zayıflığı nedeniyle akciğer enfeksiyonu geçirdiği ve Dokuz Eylül Hastanesi'nden taburcu olduktan sonra gen tedavisi için Dubai'ye götürüleceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Okan Bayülgen Gençlerle Buluştu
Sahil Güvenlik Operasyonu: İzmir'de 52 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Emekliler artık o avantajlardan faydalanabilecek
İçişleri Bakanı: 77 Şehirde Silah Kaçakçılarına Karşı Kapsamlı Operasyon
İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi