Türkiye yatırımları için kritik görüşme! Erdoğan, New York'ta 20-25 ABD’li CEO ile buluşacak

Özyeğin, CNBC-e canlı yayınında yaptığı açıklamada, etkinliğin Türkiye'nin ekonomik reform ajandasını ve yatırım fırsatlarını tanıtmak açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Özyeğin, CNBC-e canlı yayınında yaptığı açıklamada, etkinliğin Türkiye'nin ekonomik reform ajandasını ve yatırım fırsatlarını tanıtmak açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Özyeğin, 23 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’taki Türk Evi'nde ABD'nin en büyük 20-25 CEO’suyla bir araya geleceğini ifade etti. Toplantıda, Türkiye ile büyük ticaret hacmine sahip Türk şirketlerinin yanı sıra, ABD'li şirketlerle de birebir görüşmeler yapılacak. Özyeğin, bu toplantının Türkiye’nin öngörülebilirliğini artırma ve uzun vadeli yatırımları teşvik etme adına önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

24 Eylül’de, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla Goldman Sachs ev sahipliğinde bir portföy yatırımcıları konferansı düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yatırımcılara yönelik sunum yapacağı etkinlikte, Türk özel sektör şirketlerinin de yatırımcılarla panel görüşmeleri yapması planlanıyor.

25 Eylül’de Citi’nin ev sahipliğinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın katılacağı bir enerji yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek. Özyeğin, toplantılara ABD'nin en büyük üç bankasının da katılacağını ve enerji, teknoloji, ilaç sanayi, turizm ve savunma sanayi gibi sektörlerdeki yatırım fırsatlarının tartışılacağını duyurdu.

Özyeğin, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki başarılarının ABD’de yanlış anlaşıldığını ve Türkiye’nin enerji payının ABD’ninkinin 3-4 katı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin ABD'deki doğrudan yatırımlarının son yıllarda 2 milyar dolardan 10 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.