Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!

The Body Shop'un Türkiye'deki 16 mağazasının kapanma olasılığı şu anda düşük. Şirketin iflas süreci İngiltere ve bazı diğer ülkeleri etkilese de, Türkiye operasyonunun ayrı bir lisans altında faaliyet gösterdiği ve bu nedenle etkilenmediği ifade ediliyor.

The Body Shop'un iflas riski altında olduğu haberleri kozmetik sektöründe büyük bir sarsıntıya yol açtı. Türkiye'deki 16 mağazasının etkilenmeyeceği iddia edilse de, şirketin mali zorluklarla mücadele ettiği ve iflas sürecini yönetmek için yöneticiler atanacağı bildiriliyor.

Anita Roddick tarafından 1970'lerde kurulan The Body Shop, cilt bakımı ve kozmetik sektöründe öne çıkan bir marka olmuştu. Ancak son yıllarda iş kaybı ve mağaza kapanmaları gibi sorunlarla karşılaşarak mali durumu kötüleşti. Fransız grubunun bir parçası olmasına rağmen iflas riski altında olduğu belirtiliyor.

Özellikle İngiltere'de 250'ye yakın mağazanın kapanması bekleniyor ve şirketin iflas başvurusu yapmak üzere olduğu konuşuluyor. Bu durum, hem müşterileri hem de çalışanları endişelendiriyor.

Ancak Türkiye'deki mağazaların bu olumsuz durumdan etkilenmeyeceği ve diğer ülkelerdeki mağazaların da korunacağı ifade ediliyor. The Body Shop'un doğal ve hayvan dostu ürünleriyle tanınması, markanın sektördeki konumunu uzun yıllardır sağlamlaştırmıştı.

Şirketin iflas sürecini yönetmek için yöneticilerin atanmasıyla birlikte, kozmetik sektöründe önemli bir oyuncunun yaşadığı bu kriz yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konut Fiyatlarında Dev Değişim! Ev Almak İsteyenler Dikkat!
Elinde altını olanlar dikkat etsin: Uzmandan uyarı geldi!
Kripto yasası bugün TBMM'ye sunuluyor
Esnaf kredilerinde musluk kapandı
Volkswagen'den Güçlü Dönüş: Yeni Motorlar ve Yenilikçi Özellikler ile Siparişte!