Türkiye'de Binlerce Şubede Hizmet Sağlıyordu! Dev Giyim Firması İflasını Açıkladı!

Türkiye'de yaygın AVM ağlarına sahip olan giyim devleri Zara, H&M ve Spencer gibi markaların ürünlerinin kumaşlarını sağlayan büyük bir şirket, mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. İşte detaylar..

Türkiye'nin tekstil sektöründe son zamanlarda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Pandemi sonrası ekonomik zorluklarla birlikte birçok yerel ve uluslararası şirket iflaslarını açıklarken, bu durum tekstil tedarikçilerini de etkisi altına aldı. Özellikle Zara, H&M ve Marks & Spencer gibi dünyaca ünlü giyim markalarına ürün sağlayan şirketler arasında yer alan 65 yıllık bir dev şirketin konkordato talebi onaylandı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde temelleri atılan Emek Group, Türkiye'de birçok firmaya halı ve mobilya satışı yapıyordu ancak şirketler konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Emek Group, dünya modası için kumaş üretimi yapmakta ve Zara, Marks & Spencer, H&M gibi dev markalara ürün sağlamaktaydı. Ancak, yaşanan ekonomik istikrarsızlık ve mali sıkıntılar nedeniyle şirketlerin borçları 500 milyon TL'yi aştı.

Bakırköy 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına göre, şirketlerin mali dengesi kurlardaki dalgalanmalar, artan maliyetler ve yüksek faiz oranları nedeniyle sarsıldı. Emek Global’in borcu 334 milyon TL, Emek Kumaş’ın borcu 110 milyon TL, Emekteks’in borcu ise 81 milyon TL seviyesinde.

Mahkemenin son duruşmasında şirketlere 1 senelik kesin mühlet kararı verildi ve borçlarını ödemek için belirli bir takvim oluşturuldu. Şirket sahibi İbrahim Cüneyt Önügören de konkordato kapsamına alındı. Alacaklılar arasında bankalar da bulunuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri

Bakan Kacır ve Devlet Bakanı Johnson İş Birliğini Güçlendirdi
Türkiye'nin Genç Nüfusu AB Ülkelerini Geride Bıraktı: İstanbul'un Gençleri 76 İlin Nüfusunu Aştı!
Türkiye Genelinde Trafik Denetimlerinde 2 Milyon Araca İşlem Yapıldı
Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti