Türkiye'de Çinli BYD firmasıyla ortak bir yatırım anlaşması imzalandı

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'de bir üretim tesisi kurmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Çin'in önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD firması ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırım yapılmasını öngören bir anlaşma imzalandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma çerçevesinde BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımla, yılda 150 bin kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kurması planlanıyor. Ayrıca, sürdürülebilir mobilite teknolojilerine odaklanacak bir Ar-Ge merkezi de kurulması öngörülüyor.

2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

BYD tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin ileri teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi ağı, stratejik konumu ve nitelikli iş gücü gibi benzersiz avantajları, BYD'nin yeni üretim tesisine yapacağı yatırımı destekliyor. Bu yatırımın, markanın yerel üretim kapasitesini güçlendirmesi ve lojistik verimliliğini artırması bekleniyor. BYD ayrıca, bölgedeki artan yenilenebilir enerji araçlarına yönelik talebi karşılayarak Avrupa pazarındaki tüketicilere daha iyi hizmet verme hedefinde olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.