Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor

Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenci sayısı 1 milyonu aştı! Suriyeliler başı çekerken, 160 ülkeden öğrenci Türkiye'yi tercih ediyor. İstanbul'da ise 185 bin yabancı öğrenci eğitim alıyor.

Türkiye'de eğitim alan yabancı uyruklu öğrenci sayısı son verilere göre 1 milyon 6 bin 821'e ulaştı. Suriyeliler, en büyük grup olurken Irak, Afganistan, ve İran gibi ülkelerden de yoğun ilgi var. Özellikle İstanbul, 185 bin yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bu rakamlar, Türkiye'nin eğitim kalitesi ve çekiciliği açısından önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenci sayısı 1 milyon 6 bin 821 olarak açıklandı. Suriyeli öğrenciler en fazla sayıda olup, diğer önde gelen ülkeler ise Irak, Afganistan, İran, Özbekistan, Mısır ve Kazakistan gibi ülkelerdir.

Şubat 2024 itibariyle Türkiye'de 160 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenci bulunmaktadır. Yabancı öğrencilerin %80,64'ü Suriyelilerden oluşmaktadır. İran, Irak ve Afganistan gibi ülkeler de Türkiye'yi eğitim için tercih edenler arasındadır.

Özellikle İstanbul'da yabancı öğrenci sayısı oldukça yüksektir. Toplam 185 bin 325 öğrenciden 93 bin 768'i kadın, 91 bin 557'si ise erkektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?