Türkiye'de emekliler en çok ekmek tüketiyor

Türkiye Emekli Profili Anketi'ne göre, emeklilerin en çok tercih ettiği gıdalar arasında ekmek, sebze, meyve, pilav ve makarna bulunurken, kırmızı et tüketimi en düşük seviyede.

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yürütülen ankette, bin 18'i kadın ve 2 bin 382'si erkek olmak üzere toplamda 3 bin 400 emekli ile görüşüldü.

Ankete göre, emeklilerin yüzde 73,4'ü sadece emekli aylığı ile geçinirken, yardım alanların yüzde 73,4'ü çocuklarından yardım alıyor.

GIDA HARCAMALARI VE GELİR DAĞILIMI

Ankette, emeklilere aylık gelirlerinin yeterliliği sorulduğunda, katılımcıların yüzde 84,4'ü gelirlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Emeklilerin yüzde 27,8'i aylık gelirlerinin dörtte birini gıda harcamalarına ayırırken, yüzde 38,1'i gelirlerinin yarısını gıda için harcıyor.

YAŞAM TERCİHLERİ VE ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI

Ankete katılan emeklilerin yüzde 67,5'i apartman dairesinde otururken, yüzde 55,7'si hastane ve diğer kuruluşlara yakın bölgeleri tercih ediyor. Boş zamanlarında en çok televizyon izleyen emeklilerin yüzde 88,5'i, kendileri için bir emekli kulübü olmasını istiyor.

Alışverişlerinde, emeklilerin yüzde 69,2'si gıdaların ucuz olmasına dikkat ederken, yüzde 50,6'sı temiz olmasını önemsiyor. Ancak, alışverişlerinde yaşadıkları zorluklar arasında, ürünlerin ambalajlarının kolay açılmaması ve yaşlarına uygun diyet ürünlerinin bulunmaması gibi konular bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!
En çok bu araç modeli satılıyor! Alıcılar ve satıcılar bu verilere dikkat etmeli
Yapılandırma Mı Geliyor?
Türkiye'nin Süper Lig ekibinin ana sponsoru olan otomotiv devi iflasın eşiğinde!