Türkiye'de En Zor Bulunan Meslekler Açıklandı!

Türkiye’de en çok aranan meslekler arasında sağlık ve bilişim alanları öne çıkıyor. Gastroenteroloji Uzmanı ve Hemodiyaliz Sorumlu Pratisyen Hekimi gibi pozisyonlar en zor bulunanlar arasında.

Kariyer.net, son bir yılın en zor bulunan mesleklerini duyurdu. Analizlere göre, sağlık ve bilişim sektörlerinde nitelikli iş gücüne olan talep artarken, bu pozisyonları doldurmakta zorluk yaşanıyor.

GASTROENTEROLOJİ UZMANI İLK SIRADA

İstanbul Anadolu Yakası’nda en çok aranan meslek, Gastroenteroloji Uzmanı oldu. Bu pozisyonu, Hemodiyaliz Sorumlu Pratisyen Hekimi takip etti. Sağlık alanındaki bu tıbbi uzmanlık gerektiren pozisyonların yanı sıra, genel sağlık sektöründe de beceri ihtiyacının arttığı kaydedildi. Yılın ilk altı ayında sağlık alanında iş ilanlarında yüzde 18 oranında bir artış görüldü.

EN ÇOK ARANAN ÜÇ POZİSYON

  1. Gastroenteroloji Uzmanı
  2. Formülasyon Şefi
  3. Nükleer Tıp Hekimi

BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ZORLUKLAR SÜRÜYOR

Pandemi sonrası bilişim sektöründe hızlı bir büyüme yaşanmış olsa da, Türkiye’de bu alanda nitelikli eleman bulmak hala zor. Özellikle Veri Tabanı Programcısı bulmak işverenler için büyük bir zorluk teşkil ediyor. Beyaz yakalılar arasında ise Test Otomasyon Mühendisi ve Yazılım Otomasyon Mühendisi en çok aranan meslekler arasında öne çıkıyor. Ankara'da yazılım otomasyon mühendisi bulmakta da zorluk yaşanıyor.

MAVİ VE GRİ YAKALILARDA DA DURUM FARKLI DEĞİL

Kocaeli’de en zor bulunan mavi yakalı personel Konkasör Ustası olarak belirlendi. Bu pozisyon, kaya parçalarını kırıp ufalamak ve taşları yollara döşemekle sorumludur. Ayrıca Araç Folyo Aplikasyoncusu da aranan meslekler arasında yer aldı.

İŞVERENLERİN ROLLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, iş gücü piyasasında tıbbi uzmanlık ve teknik bilgi gerektiren pozisyonların doldurulmasında ciddi zorluklar yaşandığını ifade etti. Uysal, "İşverenler, adaylara daha gelişime açık roller sunmalıdır," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.