Türkiye’de Faaliyet Gösteren Pizza Devi İflas Etti: Şubeler Satışa Çıkarıldı!

Türkiye’de birçok şubesi bulunan dünyaca ünlü pizza markası iflas bayrağını çekti. ABD’deki franchise’ı iflas başvurusunda bulunan dev pizza zinciri, borçlarını kapatabilmek için 127 mağazasını satışa çıkardı. Şubeler kapanmaya başlarken satış süreci hız kazanıyor.

ABD'deki ekonomik sıkıntılar, ünlü pizza zinciri Pizza Hut’ın bir franchise şirketinin iflasıyla daha da derinleşiyor. Türkiye’de de faaliyet gösteren Pizza Hut’ın ABD franchise’ı EYM Pizza LP, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulundu ve borçlarını kapatabilmek için Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin'deki 127 mağazasını satışa çıkarma kararı aldı.

Finansal yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak satışa çıkarılan bu mağazalar, ABD'deki geniş çaplı operasyonların bir sonucunu yansıtıyor. Süreç, EYM Pizza LP’nin sadece Pizza Hut ile sınırlı kalmadığını gösteriyor. Şirketin kardeş kuruluşu EYM Chicken, geçtiğimiz Ağustos ayında Illinois, Indiana ve Wisconsin'deki yaklaşık 25 KFC restoranını aniden kapatma kararı almıştı. Bu KFC şubeleri, yeni sahiplerine devredilene kadar kapalı kalmaya devam edecek.

EYM Group bünyesindeki bu franchise’lar aynı zamanda Denny’s ve Panera Bread gibi diğer ünlü markaların da temsilciliğini yürütüyor. Ancak, ekonomik zorluklar EYM Group’un çeşitli zincirlerdeki operasyonlarını derinden etkiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.