Türkiye'de Faaliyet Gösteren X Platformu Temsilcilik Açtı: Reklam Yasakları Kaldırıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun duyurusuna göre, Türkiye'de faaliyet gösteren X sosyal medya platformu, temsilcilik açtı ve temsilci atadı. BTK'nın ilanıyla reklam yasağı kaldırıldı. Twitter/X, Türkiye'deki yükümlülüklerini yerine getirdiği için düzenleme değişikliği yapıldı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun duyurusuna göre, Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal medya devi X'in temsilcilik açması ve temsilci ataması, sektörde önemli bir gelişme olarak kaydedildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ilanıyla birlikte X'in Türkiye'deki yasal yükümlülüklerini yerine getirdiği ve bu kapsamda reklam yasağının kaldırıldığı açıklandı. Bu adım, dijital platformların Türkiye'deki düzenlemelere uyumunu artırma yolunda atılan önemli bir adımı temsil ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal medya platformu X'in temsilcilik açtığını ve temsilci atadığını duyurdu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da, X'in reklam yasağını kaldırdı. Kurumun konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Twitter, Inc. olarak bilinen X Corp. (Twitter/X) adlı sosyal ağ sağlayıcısı, Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca yerine getirdi.

Bu nedenle, platforma 19 Temmuz 2023'te getirilen reklam yasağı kaldırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.