Türkiye'de kozmetik kimyasallarını ilk kez açıklayan kitap raflarda!

Kozmetik ürünler, insan ve çevre sağlığına yönelik potansiyel riskleri devam ettiriyor. Neredeyse her iki kişiden biri, düzenlemeye tabi olmayan kozmetik ürünlerin olası tehlikeleri konusunda endişelerini dile getiriyor.

Kozmetik ürünleri kullanan bireylerin bir kısmı, bu ürünlerin içeriğini kontrol ederken, bir diğer kısmının bu kimyasallar hakkında herhangi bir bilgiye ya da farkındalığa sahip olmadığı gözlemlenmektedir. Ancak birçok kozmetik markası, ürünlerinde kanserojen etkilere sahip, bağışıklık sistemini zayıflatan kimyasalları kullanmaktadır. Toplumun yüzde 45'i, düzenlemeye tabi olmayan kozmetik ürünlerin potansiyel tehlikelerinden endişe duymaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre, popüler kozmetik ürünlerinin yarısından fazlasında makyajın dayanıklılığını artırmak amacıyla per- ve polifloroalkil maddelerin (PFAS’ler) kullanıldığı tespit edilmiştir. PFAS’lerin kanser, yüksek kolesterol ve zayıf bağışıklık sistemine neden olabileceği bilinirken, bu maddelerin ürün etiketlerinde belirtilmediği ortaya çıkmıştır.

Araştırmaya göre, yüksek oranda PFAS içeren ürünlerin potansiyel sağlık riskleri taşıdığı belirtilmiş ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla Dr. Didem Gülmez tarafından yazılan "Kozmetik Mi Zehir Mi?" adlı kitap önemli bir adım olarak değerlendirilmiştir. Dr. Gülmez, kitabında kozmetik ürünlerdeki kimyasalları ele alarak, toplum ve birey düzeyinde bilinç oluşturmayı hedeflediğini belirtmiştir. Kitap, cildimize uyguladığımız kozmetik ürünlerinin içerdiği kimyasalların vücutta birikebileceği ve uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceği gerçeğine dikkat çekmektedir. Dr. Gülmez, aynı zamanda doğal tavsiyelerle cilt yenilenmesi ve gençleşmesi için yaşam tarzı, beslenme ve cilt bakımına dair önerilerde bulunarak, okurlarını bilinçli tüketici olmaya teşvik etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler
Vatandaşın sağlık isyanı: Devlet hastanesinden rapor almak cep yakıyor
Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
Dökülen saçlarınızı geri kazanabileceğiniz o mucizevi tarif!