Türkiye'de önlem alınıyor, ABD'de sektör içindeki payı büyüyor!

Türkiye'de evde bira yapımı tartışmaları sürerken, Amerika’da bira endüstrisi son 20 yılda büyük bir atılım yaptı.Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, 2001 yılına oranla Amerika’daki özel üretim bira yapan...

Türkiye'de evde bira yapımı tartışmaları sürerken, Amerika’da bira endüstrisi son 20 yılda büyük bir atılım yaptı.

Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, 2001 yılına oranla Amerika’daki özel üretim bira yapan yer sayısı 7 kart artmış durumda.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, 2016 yılında ülke genelindeki özel üretim bira yapan yer sayısı 2843’e ulaştı. En yüksek artış 2013 ve 2014 yıllarından yaşandı.

SON YILLARDA HİÇ DÜŞÜŞ GÖRÜLMEDİ

Colorado ve California bira üretimi konusunda 2006 yılında en yüksek üretim merkezi artışlarını sağlayarak ilk sırada yer aldı. Colorado’da 27, California’da 45 yeni üretim merkezi faaliyete geçti. Bu rakam 2016 yılında Colorado’da 204’e California’da 333’e ulaştı. Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre 10’dan daha az sayıda özel bira üretim noktası bulunan eyalet sayısı sadece birkaç tane. Son yıllarda hiçbir eyalette bu yerlerin sayılarında düşüş görülmedi.

Bira Üreticileri Birliği verilerine göre 2016 yılında bira satışları sabit kalırken özel üretim biralarda yüzde 6,2’lik bir artış görüldü. Benzer şekilde ihraç edilen bira miktarı da yüzde 7 oranında arttı. Amerika’daki bira pazarının 107,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
İktidar Gezi Parkı için devrede