'Türkiye'de tutuklu Yunan askerler' için eylem

Mart ayının başında, Türkiye’nin askeri yasak bölgesine girdikten sonra tutuklanan iki Yunan askeri için önceki gün Yunanistan’da gösteriler düzenlendi. Yunan basını, iki ayrı gösteriye 'yüzlerce kişinin katıldığını' belirtti. Kathimerini...

Mart ayının başında, Türkiye’nin askeri yasak bölgesine girdikten sonra tutuklanan iki Yunan askeri için önceki gün Yunanistan’da gösteriler düzenlendi. Yunan basını, iki ayrı gösteriye 'yüzlerce kişinin katıldığını' belirtti. 

Kathimerini gazetesine göre, protesto gösterilerinden biri tutuklu iki askerden biri olan çavuş Dimitris Kouklatsiz’in memleketi olan Orestiada kentinde düzenlendi. Diğer gösterinin ise Selanik’te yerli halk tarafından Türk Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Yayımlanan haberde, ''Yunanistan’ın kuzeyinde Pazar öğleden sonra düzenlenen iki aynı gösteride yüzlerce kişi toplandı. Katılımcılar, bu ay yanlışlıkla sınırı geçtikleri için Türk makamlarınca tutuklanan iki Yunan askerinin serbest bırakılması çağrısında bulundular'' ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti