Türkiye'de Yoksulluk Alarm Veriyor!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, TÜİK verilerine dayanarak, Türkiye'de her beş kişiden birinin evinin ısınma ihtiyacını karşılayamadığını duyurdu. Ayrıca, halkın %36,2'si temel gıda harcamasını yapamıyor.

İPA Başkanı Buğra Gökce, TÜİK verilerine göre Türkiye'de her beş kişiden birinin evini ısıtamadığını ve halkın %36,2'sinin temel gıda harcamasını karşılayamadığını vurguladı.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak, her beş kişiden birinin evinin ısınma ihtiyacını karşılayamadığını açıkladı. Gökce, halkın %36,2’sinin iki günde bir et, tavuk veya balık içeren bir yemek harcamasını yapamadığını ifade etti. Medyan gelirin %60’ının altında kalan 16 milyon 960 bin vatandaşın ise %67,5’inin bu temel gıda harcamasını karşılayacak durumda olmadığını ekledi.

Gökce, nüfusun %19,5’inin evin ısınma ihtiyacını karşılayamadığını ve bu oranın düşük gelir gruplarında %43,2’ye yükseldiğini belirtti. Ayrıca, halkın %58,8’inin evden uzakta bir hafta tatil yapma harcamasını karşılayamadığına dikkat çekti.

Gökce, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların halkın günlük yaşamını önemli ölçüde etkilediğini vurgulayarak, "Türkiye yokluk ve yoksulluk içinde yaşamayı hak etmiyor" şeklinde sonlandırdı açıklamasını.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.