Türkiye'deki Organ Kaçakçılığı Ağı Deşifre Edildi! İsrailli Organ Kaçakçısının Korkunç Planı!

İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman’ın Suriyeli mültecilerin organlarını almak için Türkiye’ye geldiği ortaya çıktı. Yedi yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Wolfman, uluslararası organ kaçakçılığı suçlamalarıyla aranmaktaydı.

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman'ın, yedi senedir Türkiye'de yaşadığı ve Suriyeli mültecilerin organlarını satın almak amacıyla Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. Artı Gerçek'ten Hale Gönültaş'ın haberine göre, İsrail Adalet Bakanlığı, 2015 yılında uluslararası organ kaçakçılığına karıştığı iddiasıyla Boris Wolfman hakkında iddianame hazırlamıştı.

ORGAN KAÇAKÇILIĞI AĞI VE SURİYELİ MÜLTECİLERİN KULLANILMASI

İsrail Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan iddianamede, Wolfman ve çete üyeleri Kosova, Azerbaycan, Sri Lanka ve Türkiye gibi ülkelerde yoksul insanların organlarını alarak zengin İsrailli, Hintli ve Avrupalı hastalara naklettikleri belirtiliyor. Türkiye’de ise özellikle Suriyeli mültecilerin böbreklerinin alınması amacıyla küçük hastanelerle anlaşmalar yapıldığı iddia ediliyor.

WOLFMAN’IN TUTUKLANMA SÜRECİ

Boris Wolfman, 4 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Havalimanı’nda "uluslararası organ kaçakçılığı ve bilinçli ölüme sebebiyet vermek" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. İsrail hükümeti Wolfman’ın iadesini talep etmiş, ancak Türkiye'deki mahkeme, İsrailli kaçakçının Türkiye'de yargılanmasına hükmetmişti. Hazırlanan iddianameye göre, Wolfman’ın Türkiye’ye Suriyeli mültecilerin organlarını satın almak amacıyla geldiği açıklandı.

YASADIŞI TİCARET VE 'ROYAL İNOVASYON' ŞİRKETİ

Wolfman’ın tutuklanmasının ardından yasadışı organ ticaretini organize etmeye devam ettiği iddia ediliyor. 2018 yılında "Royal İnnovasyon" adında bir şirket kuran Wolfman, bu şirket aracılığıyla sağlık turizmi, meyve ticareti ve demir-çelik ihracatı gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterdi. Zorlu Center’daki ofisini genel merkez olarak gösteren Wolfman, kendisini ulusal ve uluslararası basına Türkiye tarımının önde gelen isimlerinden biri olarak tanıttı ve Afrika'da toprak kiralama konularında danışmanlık yaptığını iddia etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.