Türkiye'deki sıcak hava durumu endişe veriyor: İşte sıcaklık tahminleri, 45 dereceyi göreceğiz!

Haziran ayıyla birlikte sıcaklıklar ciddi şekilde artıyor. Cezayir'den gelen sıcak hava dalgası, Marmara ve batı bölgelerimizde çöl sıcaklarını getiriyor. Uzmanlar, bu sıcaklık artışının cuma gününe kadar devam edeceğini belirtiyorlar.

Türkiye, yazın başlamasıyla birlikte yükselen sıcaklıklarla mücadele ediyor. Cezayir'den gelen sıcak hava dalgası, ülkemize doğru ilerleyerek Marmara ve Batı bölgelerimizde çöl sıcaklıklarını getirecek. Bu sıcak hava dalgasının etkilerini özellikle cuma gününe kadar hissedeceğiz.

SICAKLIKLAR REKOR SEVİYELERE ULAŞACAK

Meteoroloji uzmanları, Cezayir'den gelen sıcak hava dalgasının hafta boyunca etkili olacağını ve özellikle Marmara ile Ege bölgelerinde termometrelerin 40-45 dereceye kadar çıkacağını söylüyor. İstanbul'da sıcaklık gölgede 38 dereceye kadar yükselecekken, Bursa ve Edirne'de 40 dereceyi, İzmir'de 40 dereceyi, Aydın'da 44 dereceyi, Antalya'da ise 40 dereceyi bulması bekleniyor. Başkent Ankara'da ise sıcaklıkların 36-37 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanı Dilek Çalışkan, "Bu hafta sıcaklıklar geçen haftadan daha yüksek olacak. Çarşamba günü İstanbul'da gölgede 38 dereceyi bulabiliriz. Bursa ve Edirne 40, İzmir 40, Aydın 44, Antalya 40 dereceyi görebilir. Ankara'da ise 36-37 derece bekleniyor." şeklinde açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyarıyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA DURUMU

Kurban Bayramı'nda Batı bölgelerinde sıcaklıkların düşeceği, ancak Doğu bölgelerinde artış göstereceği öngörülüyor. Çalışkan, "Bu hafta Batı bölgeler daha sıcak olacak, bayramda ise doğu bölgeler daha sıcak olacak. Cuma gününe kadar etkili olacak bu sıcak hava dalgası, cumartesi ve pazar günleri sıcaklıklarda düşüş bekliyoruz, hatta İstanbul'da yağış bile olabilir." dedi.

MARMARA BÖLGESİ

Salı günü İstanbul'da 35, Bursa'da ise 39 derece sıcaklık bekleniyor. Çarşamba günü ise Edirne ve Balıkesir'de 40, Çanakkale'de 35, Sakarya'da ise 39 dereceye kadar sıcaklık öngörülüyor. Çarşamba günü aşırı sıcaklarla birlikte bazı ilçelerde termometrelerin 40 dereceyi aşabileceği belirtiliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu'da cumaya kadar yağış beklenmiyor. Eskişehir'de 36, Konya'da 33, Kayseri'de 31, Sivas'ta ise 30 derece sıcaklık bekleniyor. En yüksek sıcaklıkların perşembe ve cuma günlerinde olması tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ

Ege bölgesi, sıcak hava dalgasından en fazla etkilenecek alan olacak. Dışarıda olmadıkça dikkatli olunmalı. Manisa'da 43, Denizli'de 41, Aydın'da 42, Muğla'da 39, Kütahya'da 35, Bodrum'da ise 40 derece sıcaklık bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günleri iç kesimlerde sıcaklıklar 45 dereceyi bulabilir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz bölgesinde sıcaklık yüksek seyredecek. Kahramanmaraş'ta 38, Adana ve Isparta'da 36, Hatay'da ise 32 derece bekleniyor. Haftanın ikinci yarısında bölge daha da ısınacak ve perşembeden itibaren Adana'da 43-44 derece sıcaklık ölçülebilir.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz'in batı kesimleri sıcak hava dalgasından daha fazla etkilenecek. Düzce'de 36, Bolu'da 35, Zonguldak'ta ise 32 derece sıcaklık bekleniyor. Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta ise kuvvetli sağanak yağışlar devam edecek. Samsun'da 27, Trabzon'da ise 25 derece sıcaklık öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.