Türkiye'deki toplam oyuncu sayısı açıklandı! Nüfusun yarısı oyun oynuyor

Türkiye'deki toplam oyuncu sayısı açıklandı! Ülkenin neredeyse yarısı oyun oynayarak zaman geçiriyor. Yaş ve gelir durumu da raporda dikkat çekiyor! İşte Türkiye'nin oyuncu raporu...

Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Avrupa'da hizmet veren "Gaming in Turkey" ekibi, 2015 senesinde kurulmuş ve 2023'e ilişkin "Türkiye Oyun Sektörü Raporu"nu yayımlamıştır. Bu rapor, video oyun dünyasına dair detaylı veriler sunmakta olup, özellikle sektöre giriş yapmak isteyen firmalar için büyük önem taşımaktadır. Gençler için ise espor dünyasının geldiği son noktayı anlama fırsatı sunuyor.

TÜRKİYE'NİN YARISI OYUN OYNUYOR

WebTekno'nun haberine göre raporda, Türkiye'deki oyunseverlerin genel yaklaşımlarına dair çeşitli veriler yer almaktadır. Türkiye'de web ve sosyal medya kullanımı, oyuncuların alışkanlıkları, harcamaları ve en popüler oyunlar gibi konular ele alınmıştır. Raporda öne çıkan bazı hususlara yakından bakacak olursak;

Türkiye'de mobil, PC ve konsol platformlarında oyun oynayanların sayısı 2023 senesinde 47 milyonu geçmiş ve bu oyunculardan elde edilen hasılat 580 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Ancak 2023 verileri ile 2022 verileri karşılaştırıldığında, aktif oyuncu sayısının arttığı ama harcamaların azaldığı görülmüştür.

Mobil oyun oynayanların sayısı Türkiye'de 44 milyon seviyesine ulaşmış ve bu da neredeyse tüm oyun oynayanların mobil oyunlar da oynadığını göstermektedir. PC oyunu oynayanların sayısı 20 milyon civarında iken konsol sahiplerinin sayısı 11 milyon seviyesindedir. Ancak 2022'ye kıyasla mobil oyun oynayanların sayısında artış gözlemlenirken, konsol ve PC oyuncularının sayısında azalma yaşanmıştır.

EN ÇOK OYUN OYNAYAN YAŞ GRUBU 25-34

Türkiye'deki oyun alışkanlığının daha çok gençler arasında yaygınlaştığı belirlenmiştir. Araştırmaya göre oyuncuların yüzde 35 ila 40'ı 25-34 yaş aralığında bulunmakta, 18-24 yaş aralığındakilerin oranı ise yüzde 25 ila yüzde 30 arasındadır. Cinsiyet dağılımına bakıldığında ise Türkiye'deki oyuncuların yüzde 55'ini erkekler, yüzde 45'ini ise kadınlar oluşturuyor.

OYUN OYNAMAK ZENGİN HOBİSİ OLDU

Türkiye'deki oyuncuların yüzde 70'i yüksek gelir düzeyine sahipken, orta gelirli olanların oranı yüzde 25 civarındadır. Düşük gelir seviyesine sahip olan oyuncuların oranı ise yüzde 5 civarındadır. Bu durum, oyunseverlikle gelir arasında sıkı bir bağ olduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi
Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kötü haber: Bu özellik sadece Premium abonelere sunulacak
Artık tablet, oyun konsolu ve modemler de TSE onaylı yenilenecek!
Microsoft'un Mobil Oyun Mağazası Yolda: Candy Crush ve Minecraft'ten Başlayacak
Google'a rakip olacak: OpenAI'dan yapay zekalı arama motoru!