Türkiye’den 9 üniversite kendini kanıtlayarak dünya listelerine ismini yazdırdı!

Türkiye'de tanınmış dokuz üniversite, dünya genelindeki sıralamalarda adlarını duyurdu. Bu üniversiteler, Türkiye'den ve dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce öğrencinin tercih ettiği kurumlar arasında yer alıyor. Türkiye'deki en üstün üniversitelerin sıralaması da açıklandı.

ODTÜ URAP'ın raporuna göre, Koç, Boğaziçi, Sabancı, Çankaya, İstanbul, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Sağlık Bilimleri üniversiteleri, geçtiğimiz yıl yapılan dünya üniversiteleri sıralamalarında en az birinde ilk 500'e girmeyi başardı. ODTÜ URAP, dünya genelinde üniversite sıralamaları yapan önemli kuruluşlardan biri olarak bilinmektedir.

TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİ SIRALANDI

Raporda belirtilen bilgilere göre, Koç, Boğaziçi, Sabancı, Çankaya, İstanbul, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Sağlık Bilimleri üniversiteleri geçtiğimiz yıl dünya genelinde yapılan üniversite sıralamalarında en az birinde ilk 500 içinde yer aldı.

Koç Üniversitesi, QS: 431, RUR: 384 ve THE: 375 olmak üzere 3 sıralamada;

ODTÜ QS: 336, RUR: 382, THE: 375 olmak üzere 3 sıralamada,

İTÜ QS: 404, RUR: 385 olmak üzere 2 sıralamada,

Boğaziçi Üniversitesi US NEWS&WORLD REPORT: 377 olmak üzere 1 sıralamada,

Sabancı Üniversitesi THE: 375 olmak üzere 1 sıralamada,

Çankaya Üniversitesi US NEWS&WORLD REPORT: 173 olmak üzere 1 sıralamada,

İstanbul Üniversitesi ARWU: 450 olmak üzere 1 sıralamada,

Hacettepe Üniversitesi, Leiden: 410 olmak üzere 1 sıralamada

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Leiden: 449 olmak üzere 1 sıralamada ilk 500'e girdi.

2023 yılı verilerine baktığımızda Türkiye'de devlet statüsünde yer alan üniversitelerden ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, İTÜ ve İstanbul üniversiteleri listede görüldü.

DÜNYADA 11 SIRALAMADA YER ALDI

Yayınlanan raporda, Hacettepe, İstanbul Teknik, Ankara, İstanbul, Ege ve Gazi üniversitelerinin, dünya genelinde yapılan 11 farklı üniversite sıralamasının tamamında yer alarak önemli bir başarı elde ettiği belirtilmiştir.

Boğaziçi, ODTÜ, Koç, Bilkent ve Erciyes üniversiteleri, dünya genelinde yapılan 11 üniversite sıralamasının 10'unda yer aldılar.

Marmara, Yıldız Teknik, Dokuz Eylül, Atatürk, Gebze Teknik, Sakarya ve Süleyman Demirel üniversiteleri ise 9 farklı sıralamada yer buldu.

Bursa Uludağ, Sabancı, Çukurova, Fırat, Akdeniz, Eskişehir Osmangazi, Kocaeli üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ise 8 sıralamada yer aldılar.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Selçuk, Van Yüzüncü Yıl, Çankaya, İstanbul Bilgi, İstanbul Aydın, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Karadeniz Teknik, Anadolu, Ondokuz Mayıs, İnönü, Başkent ve Pamukkale üniversiteleri de 7 farklı sıralamada yer aldılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.